Управление на имоти – гр. София – 10%

Управление на имоти – гр. София – 10%

ВАЖНО: За услугата управление на имоти, моля звънете само на следния телефон: 0897 929 652.

ЦЕНА: Минимална цена за управление – 50 лв. или 10 % от цената за наем (важи по-високата стойност).

Сравнително нова услуга, която се търси и предлага в България, е управлението на имот. Това се налага в много случаи, но най-често – когато собствениците заминават за чужбина.

Собствениците, които търсят кой да поддържа имота им временно, могат да изберат. Това могат да бъдат близки или познати, непознати, наети на случаен принцип срещу заплащане или професионалисти.

Ако ангажирате близки и познати хора, много вероятно е те да се ангажират да извършат услугата безплатно. В такъв случай обаче не може да имате големи очаквания. Всеки има своите ангажименти, така че по всяка вероятност ще останете разочаровани от състоянието на имота си, когато се завърнете в него.

Ако държите на имота си и наистина доброто му състояние е важно за вас, тогава трябва да потърсите хора, за които поддръжката му да се превърне в работа. Най-добрият избор е за него да се грижат професионалисти.

Понякога поддръжка на имота може да се наложи, дори и ако собствениците не отсъстват за продължително време. Доста хора, снабдили се с ново жилище, разбират след настаняването си, че грижите за общите части на сградата или на комплекса е по-добре да се поверят на професионалисти. Тенденцията е постепенно някогашният домоуправител доброволец, който минава веднъж месечно с тетрадка в ръка да събере парите за тока на стълбището и за асансьора, да изчезне и с отговорната работа да се заемат качествено професионалисти.

Инвеститорите, строящи съвременни офис сгради, във ваканционни селища или в жилищни комплекси от затворен тип вече масово установиха, че построяването на сградата и пускането  й в експлоатация е едва началото на най-трудната част от начинанието. След това тя трябва да бъде управлявана. Някой трябва да слага ред след това в междусъседските отношения. Трябва да има кой да търси наематели за свободните апартаменти и за офисите, да се грижи за тях, за цялата сграда, за зелените площи…

Преди няколко години на пазара възникна нова професия – пропърти или фасилити мениджмънт. Това е един вид професионален домоуправител, работещ срещу заплащане. Управители на имоти в страната ни са са десетки.

Съществува международно възприето определение за фасилити мениджмънтът и то включва управлението на всички дейности извън основните за една компания. В България по-често се търси професионално обслужване за офиси, отколкото за частни домове.

Фасилити мениджърите имат ангажимент да се погрижат за системите за отопление и охлаждане на сградата. Освен това отговарят за почистването, за извозването на сметта, за дератизацията и борбата с вредители, за пожарната безопасност, за поддръжката на самата сграда и околното пространство, охраната и всичко онова, което създава сигурност и комфорт у хората.

Част от отговорността на фирмата може да бъде и търсенето и сключването на договори с наематели.

С дребни изключения фирмите в този бранш са поделения или на инвестиционни компании, занимаващи се с имоти, или на големи строителни компании. И това е нормално: в живота на една сграда само 20 процента от разходите са за самото строителство. Останалите 80 процента отиват, за да се поддържа сградата в добро състояние. Това разбиране вече успява, макар и бавно, да си проправи път и в нашата страна.

Най-ефективен начин да се избере кой да се грижи за имота ви е да се проучат мнения от останалите  клиенти. При провеждането на подобно изследване трябва сте особено внимателни, защото все пак изискванията се различават помежду си. Едно е да се управлява ваканционен комплекс в Банско, а съвсем друго – голяма офис сграда в София, нали така? Българският пазар на този тип услуги не е особено голям, но ние разполагаме с подходящи специализирани кадри. Предлагаме голям набор от услуги. Предлагаме не просто поддръжка и управление на сградните инсталации за отопление и охлаждане, а и различни видове дейности, които са в състояние да намалят тези разходи. Доверете ни се, без значение дали ще отсъствате за известно време от дома или офиса или сте там, но имате нужда от помощ, за да стопанисвате имота си на максимално високо ниво.

Съвременните системи за сграден мениджмънт най-често се управляват чрез сложен софтуер. Той поддържа температурен режим в зависимост не само от външната температура, а и от наличието или отсъствието на хора в определено помещение. Разбира се, подобна система може да се обслужва единствено и само от квалифицирани служители.

В последните години се наблюдава ръст на енергийно ефективното строителство, изградено с мисъл към бъдещите поколения, както и тенденция да се сертифицира сградата. Получаването на някой от най-разпространените сертификати за енергийна ефективност изисква наличие на добре обучен персонал и по принуда фирмите от този бранш трябва да инвестират в такива кадри.

В сертифицираните сгради даже и почистването не се извършва с каквито и да било обикновени препарати, има съставени изисквания за ефективността и за нанасянето на минимални вреди на околната среда.

Едно от най-сложните неща при сключването на договор с фирма за поддръжка на имот е определянето на цената за този вид услуга. Тя варира в широки граници в зависимост от огромен брой фактори и различни обстоятелства. Това е причината да е трудно да се предложи ценоразпис на услугите. Стойността им се определя индивидуално за всеки клиент, но грижите, които ще бъдат положени за имота ви, определено си струват.

Свържете се с нас, за да обсъдим от какъв тип поддръжка се нуждаете. Важно е да знаем какъв точно е имотът ви, какви грижи ще се полагат за него, фирмата ли ще поеме цялостната грижа и още редица други фактори, които неизменно ще повлияят върху крайната цена. Когато изкоментираме тези и други подробности, ще можем да ви кажем ориентировъчна цена.

Това е, разбира се, условна сума. Трябва да се знае какви и колко на брой услуги ползват клиентите на фирмата.

Ако сте решили да потърсите съдействие за поддръжка на вашия имот, не се колебайте да изберете професионалната помощ, а не тази на случайни хора, предлагащи услугите си. Въпреки че ще платите, това е инвестиция, която неизменно ще ви се отплати. След като всичко в имота ви бъде съхранено във вида, в който го оставяте или дори подобрено, няма да има необходимост да поправяте щетите, които може да нанесе непрофесионалната грижа. По този начин вие реално спестявате средства, като просто не се налага да ги харчите.

Free WordPress Themes
Call Now Button