Дератизация и дезинсекция

Дератизация и дезинсекция

ПРОМОЦИЯ: Всички етажни собствености, които са сключили договор с домоуправители БГ Мениджър за домоуправителски услуги, получават до 10 % отстъпка за услугата „Дератизация и дезинсекция“. Първоначалното третиране на общите части е напълно БЕЗПЛАТНО!

ЦЕНИ: Изготвяме индивидуални ценови планове. Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.

Ако вредителите са завладели вашия дом, ако у вас всичко гъмжи от вредни животни и вие се опитвате да ги премахнете, потърсете специалисти. Дератизацията и дезинсекцията не са толкова лесни задачи, особено за човек, който за първи път се захваща с тях. За да не се случват неприятни ситуации у вас или на мястото, където са вредителите, ние от фирма„БГ Мениджър“, можем да ви помогнем.

Нашата услуга

Какво предлагаме ние? Третиране с химикали, които са безвредни за човека и неговите домашни любимци. В работата си комбинираме методи, така че да сме максимално ефективни. Срещу плъхове и хлебарки например, поставяме примамки, които да ни гарантират, че работата е свършена.

Работим навсякъде – в дома, вилата, офиса, магазина, гаража. Освен да обезвредим неприятелите от животински видове, предлагаме и цялостно почистване на апартаменти, входове, така че обстановката около вас да заблести отново, възвръщайки своя добър вид.

Ние можем да бъдем и вашият професионален домоуправител, ако ни се доверите. Само с едно телефонно обаждане, можете да поръчате всичко това и ние да улесним задачата ви по поддръжка на общите части, личното ви жилище или офиса.

Дератизация

Дератизацията е необходимост за почти всяко мазе, таван, а понякога баните, кухните и килерите ни също се нуждаят от нея.

Какво представлява дератизацията?

Това е премахване на вредители (плъхове и мишки). Посредством вещества и капани, които са безвредни за човека и други животни, плъховете биват изтребвани или прогонвани от третираната площ.

За дератизация се използват различни методи и похвати, но най-доброто е когато те се комбинират, за да има максимална ефективност. Ние, от фирма „БГ Мениджър“, използваме най-новите и съвременни тенденции в борбата с вредителите.

Кои видове подлежат на дератизация и какви са вредите от тях?

Това са плъховете, мишките, но и някои други гризачи. Тези животни, оставени в контакт с хората, могат да са много опасни. Пригризват кабели, ядат от човешката храна. Пренасят болести. Плъховете могат да заразят хората с хепатит, салмонела, чума. А това е много опасно. Затова трябва да бъдат премахнати от жилищните площи и офисите, магазините, посредством препарати, които да не позволят тяхното завръщане отново.

Какви методи се използват за дератизация?

Нашата фирма използва безвредни препарати и примамки, одобрени чрез наредба от българските институции. Срещу плъховете и мишките се използват родентициди. Така се наричат веществата, които унищожават гризачите. Те действат на гризачите няколко дни след поглъщането им, но не са опасни за хората, домашните любимци и други животни.

За по-голяма естетичност, както и като гаранция, че плъховете и мишките ще погълнат веществата, те се поставят в дератизационни кутии. Самите препарати, са под формата на гранули, пелети, бонбонки и гел, за да са по-примамливи за гризачите.

Нашите служители познават отлично поведението на мишките и плъховете. Ние знаем, къде се крият тези вредители, а също и как да ги отстраним, третирайки съответните площи с родентициди.

В практиката е установено, за борба с гризачите да се прилагат няколко основни метода: биологичен, физичен, механичен и химичен.

Биологичните методи за голяма популация от вредители не са удачен вариант, защото включват употребата на естествен враг на плъховете, като котки, птици и др. Тъй като това е неприемлив вариант, ние комбинираме останалите три метода.

При механичния вариант се поставят капани из площта, предвидена за дератизация. Ефективността на този метод, ако бъде използван самостоятелно, е ниска, но в комбинация с други, дава резултат.

Във физичния метод се употребяват ултразвукови и електромагнитни уреди и устройства за прогонване на гризачите, които са на електрическо захранване.

Химичният метод изисква различни химически вещества – родентициди, които убиват гризачите. Това е най-широко разпространения метод, но в комбинация с механичния и физичния метод, дава най-добри резултати.

Дезинсекция

Какво представлява дезинсекцията?

Това е процес, при който се унищожават вредни и опасни за човека насекоми (инсекти). Някои от насекомите също пренасят болести, сред които е и салмонелата. Също така, те ядат от човешката храна и я замърсяват, унищожават хранителни запаси, паразитират върху растенията.

Кои вредители са обект на дезинсекция?

Насекомите, които най-често са обект на дезинсекцията, са бълхи, хлебарки, дървеници, мравки, мухи, комари, молци, стоножки, оси и др. Всички споменати са вредни за човека, в една или друга степен и затова трябва да бъдат премахнати от жилищните и офис площи.

Бълхите и комарите смучат човешка кръв. Дървениците изяждат дървените мебели. Мравките изяждат храната, дори в хладилника и по кухненските шкафове. Молците прояждат дрехите ни. Осите жилят лошо и т.н.

Затова трябва да бъдат обезвредени, посредством дезинсекция.

Какви препарати използваме за дезинсекция?

При тази процедура, също се използват безвредни за човека и домашните любимци вещества. Всички те са разрешени от контролните органи и са най-съвременните и ефективни професионални препарати, които се предлагат на пазара.

Съществуват разновидности, които изискват нанасяне, поставяне, пръскане. Някои действат в директен контакт с насекомото, други го отблъскват и то не се завръша в предишните си местообитания.

Аерозолните препарати се използват под формата на газ и се прилагат в затворени помещения, като имат много бърз ефект.

Лепливите капани са с атрактивно вещество, като целта на употребата им е да се използват като индикатор за ефикасността на проведената обработка.Основните методи, използвани при премахването на насекоми, от обитавани от човека площи, са биологични, механични, физични и химични.

При биологичните методи, се търсят естествените врагове на насекомите, но това не винаги дава резултат. Механичните методи са почистване с прахосмукачка, миене, тупане. Третирането с топлина е физичен метод. А химичните методи, най-разпространените и прилагани, също и от нашата фирма, са свързани с употребата на химични вещества за премахване на вредителите.

За успешната борба с насекомите може да ви предложим прилагането на две основни групи мероприятия: профилактични и изтребителни. Като под профилактичните мероприятия се прилагат санитарно-хигиенни мерки с цел ограничаване на достъпа на насекомите в сградите и помещенията.

Къде извършваме дезинсекция?

Дезинсекцията се извършва в училища, детски градини, обществени кухни, жилища, входове, мазета, тавани и всякакви други сгради. Навсякъде, където е необходимо, ние можем да премахнем нежеланите насекоми. Трудно достъпните помещения, също не представляват трудност за нашите служители, които умело си служат с различните методи, за да направят живота ви по-комфортен и приятен, като ви отърват от животните-натрапници.

Доверете ни се и ние няма да ви разочароваме! Ще ви осигурим чистотата и безопасност във вашите помещения, което е гаранция за здраве и благополучие. Срещу съответното заплащане можем да ви бъде полезни в борбата с мишките, плъховете и насекомите, извършвайки дератизация и дезинсекция.

Решаваме всякакви проблеми с хлебарки, мравки, гризачи и др.

Използваме най-добрите безопасни препарати и методи, които доказано работят.

Free WordPress Themes
Call Now Button