Подмяна на дограма

Подмяна на дограма

ПРОМОЦИЯ: Всички етажни собствености, които са сключили договор с домоуправители БГ Мениджър за домоуправителски услуги, получават до 10 % отстъпка за услугата „Подмяна на дограма“.

Дограмата не само е огледало на жилището, но е и защита от външни лица, също и част от енергийната ефективност. Ако искате да разберете повече за подмяната на дограма, тази статия е тъкмо за вас.

Нашите услуги

Ние работим с водещи фирми в областта на производството на дограма. Затова ви гарантираме, че ще поставим добри продукти във вашето жилище, магазин, офис. Ние извършваме монтаж на дограма и довършителни дейности, като обръщане на прозорци и измазване.

Услугите, които предлагаме, включват монтаж на всичките видове дограми, поставяне на прозорци, както и интериорни, и входни врати. Можем да ви монтираме блиндирана врата. Също да ви поставим щори, комарници, первази, козирки. Извършваме и профилактика на дограмата.

ЦЕНИ

Ние работим на конкурентни цени, като цената се формира при договаряне, след оглед на място. Факторите, които основно формират цената по смяна на дограмата, можем да обобщим по следния начин:

 • Вида на поръчаната дограма– PVC, която е най-разпространена, алуминиева, дървена
 • Размерите на отвора, на който трябва да паснат поръчаните врати и прозорци
 • Вида стъклопакет
 • Отваряемост/неотваряемост
 • Употреба на допълнителни компоненти – колони, тръби с капаци или уширения
 • Цвят на профилите на новите врати и прозорци
 • Допълнителни аксесоари, включени в заявката – первази, козирки, комарници, видове дръжки, противовзломно заключване и т.н.

Какво трябва да знаем за монтажа и подмяната на дограма?
Дейности, извършвани при поръчка за смяна на дограмата:

 • Старата дограма се демонтира
 • Демонтирани врати и прозорци се изнасят и извозват
 • Доставя се новата дограма до жилището, в което ще се монтира
 • Монтира се новата дограма и аксесоарите към нея, съгласно подписания договор между възложителя и изпълнителя

Какво е необходимо, за да заявите оглед за формиране на цена?

Трябва да ни оставите имената си, телефон, адрес и да посочите времеви диапазон, в който има човек на адреса за оглед. Огледът е необходим, за да се прецени, какво е необходимо за подмяната на дограмата и кой вид прозорци и врати са най-подходящи.

Какво ви гарантираме?

Ние предлагаме коректно обслужване, като приемаме поръчки за нова дограма и ремонт на стара дограма по телефона. Но също може да заявите желанията си и на имейла ни. Ние извършваме бърз и навременен оглед, за да установим, от какво се нуждае вашият дом, офис, магазин. След договарянето на цена, предлагаме на клиентите си да подпишем договор, с който да си гарантираме взаимно поетите ангажименти. Нашите майстори пазят чисто на обектите, на които работят. След приключване на дейностите, ние ще съберем и изхвърлим боклука. Също така издаваме и платежен документ за услугите си, който да съхранявате.

Ние извършваме подмяна на дограма, както на частни жилища и офиси, така и подмяна на дограма на вход. Може да разгледате нашия сайт, за да получите информация за офертата по подмяна на дограма цени. Предлагаме подмяна на пвц дограма и монтаж на различни изделия, като комарници, первази, козирки.

Може да разчитате на нас за смяна на дограма във вашите помещения, както и да се убедите в конкурентността на нашите цени за смяна на дограма.

През какви етапи се преминава при смяна на дограма?

Водещо при избора на дограма е да се избегне загубата на топлина от помещенията. Съвременната дограма е енергийно ефективна. Повишава температурата в жилището с 1-2 градуса, отколкото старата дървена дограма. Освен това, новите врати и прозорци, изолират от шума. Ако искате да си гарантирате тихи и спокойни следобеди и сладки сънища нощем, изборът на дограма е много важен. Новите прозорците имат и защита против изпотяване. Всичко това са важни фактори при избора на дограма. Но да започнем от начало.

Първото и най-важно, когато избирате врати и прозорци, е те да са с висок клас на енергийна ефективност. Различните профили, като материал (PVC, алуминий, дърво), са с различна топлопроводимост и съответно изолиращи способности.

Най-масово днес се избира PVC дограмата, която е по-евтина и с по-малко тегло от алуминиевата и не се изменя под влиянието на температурата и климатичните условия. Затова трябва добре да помислите, преди да изберете материал, от който да се изработят новите прозорци и врати.

Най-стабилни на температурните влияния са действително PVC профилите. Те не се свиват и разширяват съществено при промяна на температурата навън, за разлика от алуминиевата дограма и дървото, което дори може да се изметне.

Следващото, което трябва да прецените, е способността на дограмата да изолира дома и офиса ви от шума. Дървото е със слаба шумоизолираща способност, но дървената дограма от пресовани дървени частици е качествена и има добър клас за изолиране на шум.

Не на последно място е способността на дограмата, прозорците, да се справя с конденза. Съвременната дограма има аргон между стъклата на прозорците, който не позволява те да се изпотяват.

Какво още трябва да преценим?

Трябва да решим дали ни трябват комарници, первази, козирки, преди да сме замазали, също и кой ще измаже около новата дограма.

Добре е да монтирате комарници, защото те ви спестяват много разходи за електрически примамки срещу насекоми, спрейове, репеленти. Освен това, комарниците ви предпазват и от птици, които случайно могат да влетят у вас.

Первазите пък, ви защитават от напукване на стените, колкото и странно да звучи. Без перваз, дъждовната вода си проправя път в стените и ги пропуква с времето. Докато PVC плоскостта ги защитава от ерозията. Затова и този атрибут е необходим, ако не ви тежи на бюджета.

Козирките са друг необходим елемент към подмяната на дограма. Те предпазват също от дъжд, но най-вече от градушка. А и няма да ви се цапа прането, ако съседите изхвърлят боклуци през прозореца.

Защо PVC дограмата е един от най-добрите варианти?

При PVC дограмата е преодолян проблемът с „дишането“ на материалите, като обковът и конструкцията са направени така, че да имат собствена система за микроциркулация на въздуха. Тази система не създава неприятно течение, но е много полезна за съхраняването на добрите качества на дограмата.

Цената на този тип дограма е една от най-достъпните на пазара и конкурентна, като имаме предвид всички предимства на този тип профили.

Така че промяната на дограмата е наглед не особено значим фактор, но той променя качеството на живот и правилният избор може да е голямо предимство.

Free WordPress Themes
Call Now Button