Подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове

Подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове

ПРОМОЦИЯ: Всички етажни собствености, които са сключили договор с домоуправители БГ Мениджър за домоуправителски услуги, получават до 10 % отстъпка за услугата „Подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове“.

Понякога старите щрангове в кооперацията не работят, а понякога се налага да монтирате допълнителни спирателни кранове у дома. В тази задача можем да ви помогнем ние, от фирма „БГ Мениджър“.

ЦЕНИ: Изготвяме индивидуални ценови планове. Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.

Какво представляват щрангове, как работят и защо са ни необходими?

Щранговете са комплект от три тръби със спирателни кранове, свързани с водопреносната мрежа. Трите тръби са съответно по една – за топлата, студената вода и една за циркулация. Всички щрангове са част от два основни вида: хоризонтални и вертикални. Всяка висока жилищна сграда е снабдена и с вертикални, и с хоризонтални щрангове.

Хоризонтални щрангове

В жилищните сгради има монтирани хоризонталните щрангове. Това са онези тръби, които, ако живеете в класически панелен блок от соца, виждате най-вероятно долу, когато слезете в мазата. Най-често те са разположени под тавана на избените помещения. В редки случаи е възможно хоризонталните щрангове да се намират и на тавана, но това е по-скоро строителна рядкост. При сградите на няколко нива, може да има хоризонтални щрангове и в мазите, и на други места едновременно.

Но като цяло, хоризонталните щрангове, според българските строителни стандарти, се поставят в мазите. Предназначението на хоризонталните щрангове е да доведат водата от абонатната станция до жилищната сграда. С това те са изпълнили своята задача. Както вече споменахме, те представляват три на брой тръби, като всяка от тях е предназначена за пренос на различен елемент: топла вода, студена вода и въздух.

Вертикални щрангове

След като хоризонталните щрангове са довели водата от абонатната станция до сградата и вече са осигурили достъп на водата до жилищната кооперация, идва ред на вертикалните щрангове да разпределят водата по етажите и апартаментите. Вертикалните щрангове, отвеждат ценната течност, за която плащаме на ВиК, до всеки отделен потребител. Тяхната задача е да осигурят път на водата от хоризонталните щрангове до крайните потребители, до всеки отделен апартамент, чрез тях водата се отвежда до всяко конкретно домакинство.

И при тези щрангове тръбите също са три на брой, едната е за топла вода, другата за студена вода, а третата е предназначена за циркулация. Поддръжката им е обикновено по етаж и по апартамент. Ако например живущите на един от горните етажи имат нужда от подмяна на щранг, ще се наложи и съседите им под тях и над тях, също да сменят щранг.

За вертикалните щрангове е важно техните ползватели и собственици на жилища, през които минават да се грижат за това тръбите и спирателните кранове към тях да са в оптимално състояние. В противен случай може да се наложи домакинството да плаща за повече топла вода, отколкото е консумирало. Това е така, поради затруднения достъп до топла вода, поради неизправни щрангове, преди топлата вода, потича студена, която обаче също се отчита като топла. Подмяната може да се извърши, като се смени и само една единствена тръба, тази за топлата вода.

Нашата услуга

Ние предлагаме подмяна на вертикални щрангове и подмяна на хоризонтални щрангове. Извършваме смяна на вертикални и хоризонтални щрангове за София. Ако имате нужда от смяна на вертикални щрангове или смяна на хоризонтални щрангове, а може и на двата вида тройки тръби със съответните спирателни кранове, може да се обърнете за съдействие към фирма „БГ Мениджър“. Смяната на вертикален и хоризонтален щранг не е лесна задача, особено за хора, които не са водопроводчици. За да се справите по-лесно с тази задача, обърнете се към нас. Разгледайте на сайта ни офертата за смяна на вертикални щрангове цени и подмяна на хоризонтални щрангове цени.

С удоволствие ще извършим за вас смяна на вертикален щранг, смяна на хоризонтален щранг.

Какво се изисква за подмяна на вертикални и хоризонтални щрангове?

Задължително при подмяна на вертикален щранг и подмяна на хоризонтален щранг, е да се спре водата и да се предупредят съседите, очи в очи или с бележка във входа. Трябва да имате чертежите на сградата, в която искате да извършите подмяната и тя да се съгласува с ВиК. Смяната на вертикални и хоризонтални щрангове, не е лесна задача, както вече споменахме. Отнема часове, докато дефектната или стара тръба, бъде подменена с нова. Изисква се спазване на връзките по тръбите, правилното монтиране на спирателния кран. Затова, ако ви е необходима подмяна на вертикален и хоризонтален щранг, потърсете фирма „БГ Мениджър“. С едно телефонно обаждане ще ви спестим много усилия.

Защо се налага подмяната на щрангове?

Сградите, в които живеем, често са стари. Тръбите в някои блокове и къщи, не са подменяни от тяхното построяване. За да си гарантирате още дълги години потребление на вода безаварийно, понякога се налага да смените щрангове у дома.

Температурните влияния също са от значение за гаранционния срок и експлоатацията на тръбите за вода. През лятото металът се разширява, а през зимата се свива. Това оказва влияние върху качествата на тръбите у дома и под улиците. От студа някои тръби се пукат. Екстремните температури, на които сме подложени през последното десетилетие, са в основата на много аварии, както и старата водопреносна мрежа, която корозира, т.е. хваща разяждаща ръжда.

Ако и вашите тръби се пукат при студ, обхванати са от корозия или искате да имате по чисти и хубави щрангове, в сравнение със старите, ние можем да ви помогнем да ги смените и да поставите нови щрангове, които да работят толкова добре като старите.

Заключение

Ние можем да ви помогнем при подмяната на хоризонтални щрангове, подмяната на вертикални щрангове или подмяната едновременно на хоризонтални и вертикални щрангове.

Фирма „БГ Мениджър“ е една от най-добрите фирми в цялостните грижи за апартамента, къщата, жилищната сграда, офиса. Затова, можете да сте спокойни, че ремонтираме качествено и бързо. Ние ще се погрижим за вашия комфорт у дома.

Други услуги, които предлагаме са: професионален домоуправител, касиер на блока, почистване на входове, почистване на апартаменти, почистване на прозорци, почистване на мека мебел.

Ако ни се доверите, ние можем да превърнем вашето жилище, кооперацията, в която живеете, в мечтания дом. Във възможностите ни е да преобразим всяко място, като го превърнем в чист, уютен, подреден, изправен и реновиран дом.

Free WordPress Themes
Call Now Button