Ремонт на покриви

Ремонт на покриви

ПРОМОЦИЯ: Всички етажни собствености, които са сключили договор с домоуправители БГ Мениджър за домоуправителски услуги, получават до 10 % отстъпка за услугата „Ремонт на покриви“.

ЦЕНИ: Изготвяме индивидуални ценови планове. Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.

Ремонтът на покрива е неотложна задача пред всяко домакинство. В четирите годишни сезона има дъждове, през зимата сняг и лед, а на пролет пада градушка. Затова се налага покривната конструкцията на сградата, в която живеете, да е в изрядно състояние. Ние, от „БГ Мениджър“, можем да ви помогнем в тази задача, срещу съответното заплащане.

Какво включва ремонтът на покриви?

Ремонтирането на покрива, не е само пренареждане на керемиди и коване на дъски. Той включва почистване на кал, изграждане на дъсчена ламперия, полагане на мушама, измазване на капаци, както и други дейности при необходимост.

Също така хидроизолация, което може да включва премахване на старото фолио, полагане на ново фолио и т.н.

Нашата услуга

Предлагаме ремонт на покриви за района на град София. Това включва всички столични квартали. Услугата е комплексна, но може да изберете и модул от нея. Тя съдържа в себе си, изграждане на покривна основа, покриване или препокриване на покрив, подмяна на улуци, изолация.

Предлагаме ремонт на покриви на конкурентни цени. Ценоразписът може да разгледате на нашия сайт „БГ Мениджър“. Нашите работници могат да изковат основа за покрив, да препокрият стария, да облицоват новия покрив, да изолират стари постройки с катран и облицовъчни листи.

Защо е нужно да изолираме покрива?

Покрива е втора основа на сградата. От него зависи състоянието на стените и носещата конструкция. Ако покривът тече, стените ще поемат дъждовна вода и разтопен сняг, конденз, и ще се рушат, докато не се наложи цялостно саниране на блока или къщата, с проблемния покрив.

Видове покриви

Има няколко типа покриви: скосен покрив, покрив със стряха, гладък покрив (най-често на блоковете). Всичките изискват различен подход при облицоване или цялостно изграждане. Някои са керемиди, други са с изкуствено покривно покритие, трети са с хидроизолиращи листи.

Скосени покриви

Това са типичните покриви на повечето български къщи. Те са с наклон, който да допринася за изтичането на водата при дъжд и равномерното нагряване от слънцето. Тези покриви са най-често с дървена основа и покритие от глинени керемиди. Такива са къщите от 20-те и 30-те до 60-те години на XX век.

Обикновено, те са покрити с керемиди. Ако дървената основа е здрава, се налага само пренареждане или подмяна на керемидите, което облекчава финансово задача на домакинството, стопанисващо покрива. Но понякога трябва да се подменят и дъски от основата, като дървото трябва да е преминало през специална обработка, за да не се влияе силно от температурите и дъжда.

Обикновено, къщите със скосен покрив, следва да бъдат покрити или с керемиди, или с изолиращо изкуствено покритие, което да се накове по дървената основа. И в двата случая, е необходимо дейностите да се извършат от хора, които са компетентни в строителството.

Скосените покриви имат и водосточни тръби по края си, за да се излива водата в тях. Чрез водостоците се оттича дъжда, разтопения сняг и лесно може да почиствате снегонавяванията. Ако нямате подобно съоръжение, е добре да си монтирате, тъй като снежната покривка през зимата, няма да има в какво да се почисти и ще трябва да я изривате на улицата или в двора си. Снегът тежи на покрива и може да доведе до неговото нарушаване в цялост.

Ако нямате улуци, може да си монтирате, като използвате услугите на фирма, като нашата. А при деформиране или пробиване на старите такива, също може да разчитате на компетентната ни помощ.

Скосените покриви са едни от най-добрите покривни съоръжения, използвани в цял свят. Скандинавски, норвежки и шведски къщи, в по-голямата си част, са с този тип покривна конструкция. Скандинавците дори са се научили да използват подпокривните пространства за жилищни нужди. Това не би било възможно, ако покривите им течаха. Затова се объренете към фирма, специалист в поддръжката на покриви, каквато е „БГ Мениджър“.

Покриви със стряха

Някои от старите български къщи от Възраждането, са със стряха на покрива. Тя запазва къщата топла и помага на домакините да сушат нанизи под нея.

През 50-те и 60-те, също са правени опити да се строят сгради със стряха. Това е така наречения стил сталински барок. Днес лястовичките се кипрят под стрехите на много жилища, но подобен тип покриви не се препокрива лесно.

Изисква се технологично време, за подмяна на част от дървена конструкция, която включва и стряхата.

Гладки покриви

Такива са покриви на много многоетажни жилищни сгради, училища, болници, кметства, библиотеки. Строителството от 70-те и 80-те години на XX век, което е в стил растерна архитектура. След началото на зараждащата се десталинизация, се развенчава употребата на сталински барок и навлиза растера в българската социалистическа архитектура.

Затова дори частните къщи, са строени с плоча, вместо със скосен покрив. Такива са били изискванията на стила в периода след 1956 г. до демократичните промени.

Този тип покриви се поддържат с наслояване на хидроустойчиви листи един върху друг. Това се извършва с помощта на горелка и катран, за спойка на покривката. Едно подобно препокриване, в зависимост от площта, може да отнеме от 1 до 2-3 дни. Работата се извършва бързо и при добро метеорологично време. Важно е да не вали, защото катрана влошава своите качества при дъжд, а и горелките не работят в порой.

При по-големи покривни площи, е възможно работата да отнеме и до 10 дни.

Ремонт на покриви в София

Ремонтът на покриви в София вече е мисия възможна. Благодарение на „БГ Мениджър“ и специалистите в бранша, не е трудно да търсите ‚специален‘ човек, който да реновира покрива ви. Преди трябваше да викате строителна бригада, която се занимава с какво ли още не, освен поправка на покриви. Беше нужно да се договарят цени, дори да се пазарите с бригадира на работниците.

Днес взаимоотношенията в строителството са по-делови. Ние можем бързо да изготвим оферта, за да добиете представа колко би ви струвало да извършим дейности по вашия покрив. След оглед на място, можем да ви кажем точна цена, а вие да прецените дали ви устройва.

Изберете фирма „БГ Мениджър“, за да имате надежден покрив, с качество и стил.

Free WordPress Themes
Call Now Button